Rodinná ovčí farma
Troskovice - Tachov 11, 512 63 Rovensko pod Troskami
Jehněčí lůj 0,5 kg za 50,-Kč. Jehněčí tuk (lůj)- který je jemný a má mřížkovou strukturu. Jehněčí tuk – lůj – je jemně krémový a rozškvařený se hodí na jíšky, při pečení pod skopová masa a zejména do těsta, které je pak křehké; v tom případě však přidáme do těsta jen 1/3 celkového množství tuku. Jehněčí lůj nejdříve na strojku umeleme, umletý dáme do hrnce, podlijeme vodou a postavíme na oheň. Když se začně rozpouštět, přilijeme mléko, na 1/2 kg loje asi 1/10 l, a doškvaříme. Takto vyškvařený tuk má příjemnou vůni. Jehněčí popřípadě skopové škvarečky umeleme a přidáme je do bramborových karbanátků nebo do mletého masa, popř. Jich použijeme k maštění bramborových polévek apod. | |
Naše nová cena | 50 Kč s DPH |
Dodací lhůta (dny) | Není uváděno |
Kód položky: | 019 |
vyzivujicitradice.cz/2013/09/20/luj-na-krasnou-plet-i-na-hranolky/#&panel1-6
Zajímavý článek o loji...
Podle článku viz odkaz nahoře jsme na rodinné ovčí farmě udělali svoji verzi masti z jehněčího loje...
Klobásy Merguez jsou v současné době velice oblíbené, my jsme vyzkoušeli originální Tuniský recept, který nemá konkurenci ve vyváženosti chuti a vůně. Tento recept jsme postupem času pečlivě doladili k dokonalosti. Klobásy se rozplývají na jazyku a pro gurmány jsou doslova zážitkem. Do našich klobás dáváme vyvážený poměr jehněčího, kůzlečího a hovězího masa, bylin a koření (česnek, máta, petržel, římský kmín, pískavice...aj ) klobásy jsou lahodné na grilu nebo jen tak opečené na pánvi.